Toestellen
26 juni 2007 - Ron Smeets

De Olympische GSM

De Chinese namakers hebben inmiddels ook de Olympische Spelen ontdekt die in 2008 in hun eigen land plaatsvinden.

Zie hier de 'Olympic Phone', compleet met foute versies van de logo's van Beijing 2008 en de bekende 'vijf ringen' waarvan er bij dit toestel maar drie overgebleven zijn (zie de foto's na de klik).

Het toestel heeft verder enkele opvallende specs. Zo is de externe antenne niet alleen ouderwets maar doet hij tevens dienst als stylus. Daarnaast wordt er ook een extra 2600mAh accu bijgeleverd die het toestel niet alleen een stuk dikker en zwaarder maakt, maar ook zorgt voor 'n enorm 'uithoudingsvermogen' van 68 dagen stand-by tijd. Klinkt een beetje onwaarschijnlijk als je het mij vraagt.

De overige specs zijn redelijk standaard met een 2.6 inch touchscreen QVGA display, 2 Megapixel camera en een VGA cam aan de voorzijde. Met de standaard accu weegt ie 98 gram. De extra accu maakt het toestel 48 gram zwaarder.Gerelateerde links:
Olympische Spelen 2008 ook mobiel te bekijken
Coca Cola Olympic Laptop
Nu bieden op mobiele (uitzend)rechten Beijing 2008
Mobiele stadsgids voor Bejing 2008
Nooit meer lost in translation met XS2China
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.