Nieuws
17 februari 2015 - Ron Smeets

De octa core Exynos 7420 zou prima in de Galaxy S6 gebruikt kunnen worden Samsung's nieuwste rekenchip is sneller en zuiniger dan zijn voorgangers en concurenten

Samsung's nieuwste Exynos processor, de 14nm octa core 7420, is volgens de fabrikant 20% sneller, 30% productiever en verbruikt tot 35% minder energie dan zijn 20nm voorgangers (en concurrenten). In eerder opgedoken benchmark resultaten bleek al dat de Exynos 7420 sneller was dan Apple's A8 processor.

Gezien de problemen die Samsung kennelijk heeft, maar nog altijd niet kehard wil bevestigen, met oververhitting van de snapdragon 810 chip in testmodellen van de Galaxy S6 zou het dus zo gek nog niet zijn wanneer de Koreanen hun eigen processor in het nieuwe vlaggenschip gingen gebruiken.

In het persbericht van de Exynos 7420 onthulling zegt de fabrikant weliswaar dat de nieuwe octa core processor bedoeld is voor high-end smartphones van de toekomst, maar de Galaxy S6 wordt daar niet specifiek in genoemd. Dat zou op zich ook wel weer gek zijn want dat toestel wordt pas op 1 maart gepresenteerd. En tot die tijd bestaat het officieel nog niet wat Samsung betreft.

Natuurlijk, Samsung heeft de orders voor de eerste miljoenen Qualcomm Snapdragon 810 rekenchips al lang geleden geplaatst, en de eerste grote hoeveelheden zullen ook al lang geleverd zijn. Toch, kijkend naar eerdere geruchten waarin al gespeculeerd werd over een Exynos processor voor de Galaxy S6, zou ik het in ieder geval niet gek vinden mocht Samsung in de nabije toekomst onthullen dat de fabrikant het gebruik van een eigen processor gaat vergroten.

Letwel, de afgelopen jaren verscheen voor de presentatie van een nieuw Galaxy S vlaggenschip telkens weer het gerucht dat Samsung van plan zou zijn het toestel (de Galaxy SIII, S4 en S5) te voorzien van een eigen Exynos processor en die kwamen er meestal ook. maar wel in kleine aantallen en alleen voor de eigen, Koreaanse, markt. Wellicht dat daar nu verandering in komt. We zullen het zien, op 1 maart.


Bron
(Samsung Korea)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.