Toestellen
10 oktober 2006 - Ron Smeets

De O2 Jet blinkt ui in stand by- en gesprekstijd

O2 heeft in Engeland de Jet gelanceerd, een toestel waarvan men claimt dat hij met één acculading tot 67% meer gesprekstijd kan leveren dan elk ander toestel dat door de grote merken op de markt gebracht is.

De Jet claimt een standby tijd van meer dan 540 uur (ruim 22 dagen) of 9.9 uur gesprekstijd. Dat uithoudingsvermogen wordt deels bereikt doordat de Jet relatief sober uitgevoerd is. Geen camera of andere multimedia functies. De enige opties die men, voor de zakelijke gebruiker, wel heeft ingebouwd zijn Bluetooth (normaal toch ook een energieverslindend proces) en IMAP4 en POP3 mail ondersteuning.

Uiterlijk heeft de Jet nog het meeste weg van een donkere uitvoering van de O2 Ice, het design toestel dat ontworpen werd door Streative. De Jet is vanag 19 Oktober in de Engelse O2 winkels verkrijgbar voor ca. 75 Euro (zonder abo).Gerelateerde links:
De 10 mooiste GSM's: smaken verschillen
80-uurs accu voor de Nano
LG's long-life methanol accu
Power-save display van Samsung
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.