Geruchten
06 oktober 2011 - Ron Smeets

De Nokia Sun, nog een Fins Windows Phone toestel?

Er zijn al vele geruchten over Nokia Windows Phone toestellen. De Sea Ray lijkt inmiddels een zekerheidje, maar de afgelopen weken zagen we ook geruchten over de Nokia Ace en Sabre opduiken. Daar is er nu nog eentje bijgekomen, de Nokia Sun.

Dit toestel dook op een een screenshot die, vermoedelijk, afkomstig is van Orange in Frankrijk.

Dit toestel zou, als de Franse geruchten kloppen natuurlijk, al in de week van 7 november in de Franse winkels moeten liggen. De specs die genoemd worden:
- 3.7 inch AMOLED display
- 1.4Ghz processor
- 16GB geheugen
- Windows Phone 7.5 Mango
- 8 megapixel camera
- microSIM kaart

Veel meer info is er niet, maar als het klopt, dan zullen we dit toestel op 26 oktober wel zien in Londen waar tijdens Nokia World de eerste Windows Phone toestellen van de Finnen onthuld gaan worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.