Toestellen
28 juni 2007 - Ron Smeets

De Nokia N95 'clamshell': Made in China

Het idee achter deze, zoveelste, namaak N95 is op zich zo slecht nog niet. In plaats van de twee-weg slider heeft men van de selectietoesten onder het display een 'P800/P900 achtige' clamshell gemaakt. Eenmaal open verschijnen daar achter de numerieke toetsen.

Ronduit vreemd is het echter dat de Chinese namakers deze N95 rip-off wel gewoon de 'Nokia' merknaam meegeven, maar als typenummer dan weer kiezen voor de 'N90'. Wellicht dat ze even vergeten waren dat de N90 ook een gewoon Nokia toestel is van een jaar of twee geleden.

De specs van deze N90 Clamshell zijn niet meer dan gemiddeld, helemaal als je ze zou vergelijken met die van de echte N95. Dat doen we dan ook maar niet.

Deze Chinese dual-band GSM heeft een 2.6 inch QVGA Touchscreen display, 1.3MP camera, microSD geheugenkaart (optie), stereo speakers, USB aansluiting, MP3 speler, is 105 x 50 x 17mm groot (hxbxd) en weegt 84 gram.

Via: 52Sogi dot com (Chinees)Gerelateerde links:
De N95 XXL, of toch gewoon fake?!
De Nokia N95 in Monaco
Fake N95 met slider functie
Fake N95 candybar met 5MP camera en touchscreen
Eerste foto's van de Nederlandse Nokia N95
Fake Nokia N88 en N70 op eBay
N95 wordt dé smartphone van 2007
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.