Geruchten
04 september 2012 - Ron Smeets

De Nokia N9 opvolger die nooit in de winkels verscheen

De Nokia N9 was, toen het toestel op de markt verscheen, een prima smartphone. Helaas had de Finse fabrikant toen al min of meer de stekker uit MeeGo getrokken en dus een opvolger van de N9 nooit onthuld.

Volgens My Nokia Blog is die echter wel gemaakt. Het zou de Nokia 'Lauta' RM-742 zijn die op de foto's hieronder te zien is. Dit toestel had een uitschuifbaar, fysiek, qwerty toetsenbord dus zou ook als opvolger van de N900 gezien kunnen worden. Maar dan met het design van de N9 (en huidige Lumia 800/900 dus).

Volgens de berichten was Nokia oorspronkelijk van plan om deze variant of opvolger dus van de N9 eind vorig jaar (Q4 2011) in de winkels te leggen. Dat is er dus nooit van gekomen. Jammer? Misschien wel. Wat vinden jullie?

Nokia-Lauta-a Nokia-Lauta-b Nokia-Lauta-d Nokia-Lauta-e Nokia-Lauta-c

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.