Concepten
12 november 2011 - Ron Smeets

De Nokia HumanForm; flexibel maar absoluut niet menselijk

De creatieve ontwikkelaars bij Nokia hebben zich de afgelopen maanden helemaal laten gaan. Op Nokia World zagen we al een bijzonder flexibel smartphone concept, de Nokia Kinetic, maar deze HumanForm mag er ook zijn, net als de Nokia Gem overigens. Feitelijk is de Nokia HumanForm een combinatie van de flexibele Kinetic en het full touchscreen Gem concept.

De Nokia HumanForm ziet er allesbehalve menselijk uit, maar dat is niet onaardig bedoeld. Dit flezibele concept zou volgens de bedenkers vooral heel natuurlijk (of menselijk) in de hand moeten liggen.

Met de HumanForm gaat Nokia dus nog een stapje verder dan Sony Ericsson. Die fabrikant introduceerde de afgelopen 18 maanden enkele toestellen die ontworpen zijn volgens het 'Human Curvature' idee met als hoofddoel dat de toestellen (zoals de Xperia X10) beter of natuurlijker in de hand liggen. Het grote verschil tussen Sony Ericsson's Human Curvature en Nokia's HumanForm is natuurlijk wel dat de Zweden het al hebben toegepast in producten terwijl Nokia nog in de conceptfase zit. Het zal mij benieuwen hoeveel onderdelen van het HumanForm concept uiteindelijk in nieuwe Nokia's terug te vinden zal zijn, en wanneer. Cool is het in ieder geval wel ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=SegLUbBJDhA
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.