Accessoires
21 juni 2013 - Redactie MobileCowboys

De Nokia DC-16 een handige, compacte reserve accu

Omdat we steeds meer met onze smartphones kunnen en dus er ook langer gebruik van willen maken is een goede accu wel prettig. Steeds meer fabrikanten maken toestellen waarbij je niet even snel een accu kan wisselen. Een losse accu is een aardig alternatief en de Nokia DC-16 ziet er ook nog aardig uit.

De Nokia DC-16 is al een tijdje op de markt en er zijn ook redelijk wat alternatieve toch moet ik zeggend dat deze draagbare USB oplader mij erg goed bevalt. Niet alleen kan je er je telefoon mee opladen, ik heb ook mijn fotocamera langer kunnen gebruiken. Door het formaat van de DC-16 stopt je deze makkelijk een zak of tas en je kan nagenoeg elk apparaat met wat met een Micro-USB-kabel opladen.
Nokia%20DC-16%20met%20fotocamera
De Nokia DC-16 heeft 4 LED lampjes die bij een volle accu allemaal oplichten, 75% is drie LEDs, 50% 2 LEDs en 25% 1 LED. Het opladen van de DC-16 duurt ongeveer een uur en de accu kan maximaal 500 keer opgeladen worden. De draagbare USB oplader van Nokia de DC-16 is een 2200 mAh accu van 120 x 23,3 x 23,3 mm, weegt 75 gram en heeft een 950mA uitgang. De USB oplader is er in de kleuren rood, blauw, zwart en wit.

Bij de Nokia DC-16 zit een korte USB kabel maar als een iPhone hebt kan je deze met een Apple kabel ook aansluiten op de draagbare USB oplader. Zoals ik al eerder schreef ik heb tijdens een evenement waarbij ik veel moest fotograferen en er nauwelijks oplaad mogelijkheden waren het ik een USB kabel aan de DC-16 gekoppeld en andere kant aan de fotocamera en ik kon lekker door fotograferen.
Review%20Nokia%20DC-16
Hoewel het bij sommige misschien als een reclamepraatje overkomt omdat het allemaal positief is wat ik schrijf kan ik jullie zeggen dat niet zo is. De draagbare USB oplader is gewoon een slimme accessoire van de Finnen die multi-inzetbaar is en dat mag ook wel eens gezegd worden.
Een andere fabrikant die een vergelijkbare USB oplader maakt is Duracell met de Powerpack (1800 mAh) deze is ongeveer €10 goedkoper maar ziet er minder strak uit dan de Nokia.
De Nokia DC-16 draagbare USB oplader heeft een adviesverkoopprijs van € 39,95

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl