Toestellen
11 augustus 2014 - Ron Smeets

De Nokia 130 kost nog maar negentien Euro

Nokia heeft vandaag weer een ultragoedkope telefoon gelanceerd. De Nokia 130 is heeft namelijke een prijskaartje van 19 euro maar helaas komt die (voorlopig) niet naar Nederland ;)

Voor dat geld mag je natuurlijk geen super specificaties verwachten, maar toch heeft het toestel een 1.8 inch QQVGA (128 x 160 pixels) kleurenscherm en een microSD geheugenkaart ingang. Niet voor het opslaan van foto's, want een camera ontbreekt, maar wel voor liefhebbers van muziek en video. 

Met een volle accu (1020 mAh) kun je bijvoorveeld 16 uur film kijken of 46 uur muziek luisteren met het toestel en diezelfde volle accu kan de Nokia 130 meer dan een maand, 36 dagen, standby houden. Er komt ook een Dual SIM variant die iets minder lang, 26 dagen, meegaat op één acculading. Zoals gezegd heeft het toestel geen camera. Aan de achterzijde zit wel een LED die als zaklamp dienst doet. 

De Nokia 130 verschijnt in de loop van dit kwartaal nog in de winkels. Je kunt straks kiezen uit drie kleuren, zwart, wit of rood. Op dit moment staat Nederland dus niet op de lijst van landen waar de Nokia 130 op de markt gaat komen. Estland, Litauen, Polen en Spanje zijn de enige Europese landen die de Nokia 130 gaan voeren. 

Nokia 130 demo:

Nokia-130-a Nokia-130-b

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.