Toestellen
03 mei 2007 - Ron Smeets

De Nokia 1200 en 1208: GSM's voor de hele familie

De N95 die sinds twee weken in de winkels ligt is ongeveer 20 keer zo duur als deze nieuwe instapmodellen die de Finse toestelmaker vandaag aankondigde.

De 1200 en 1208 gaan respectievelijk rond de 35 en 40 Euro kosten en zijn vooral bedoeld voor de ontwikkelende landen waar de gemiddelde consument over het algemeen echter nog minder te besteden heeft voor de aankoop van een (nieuwe) GSM.

Behalve de lage aanschafprijs heeft Nokia in deze twee toestellen een functie ingebouwd die de aankoop van de 1200 en 1208 voor de mobiele bellers in derde wereldlanden nog een stuk draaglijker moet maken: multiple phonebooks.

Je kunt in de 1200 series toestellen namelijk maximaal 5 verschillende en onafhankelijk te beheren adresboeken aanmaken. Nokia denkt dat gezinnen, collega's en vrienden daardoor zullen besluiten samen een Nokia 1200 of 1208 te kopen zodat ze 'm kunnen 'delen'. Voor de bereikbaarheid van die 5 eigenaren wordt het dan wel zaak dat ze dag (en nacht) bij elkaar in de buurt zijn want anders wordt het delen van 1 mobieltje wel wat onhandig.

Leuk bedacht van de Finnen, maar ik denk niet dat het gaat werken. Voor 7 Euro heb je in India of China ook een eigen toestel zoals een leuke kloon van de Nokia N95, SE K550i of Samsung D900 ;-)))Gerelateerde links:
Nokia's nieuwe CDMA toestellen
Nokia mikt op emerging markets
De Nokia 6151, een betaalbare 3G GSM
Twee spotgoedkope Nokia's niet voor Europa
Sagem maakt goedkope toestellen voor Sony Ericsson
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.