Nieuws
11 februari 2008 - Ron Smeets

De nieuwe Nokia Navigator 6210

Het moge duidelijk zijn dat de 6210 de opvolger wordt van de 6110 die nu ongeveer een jaar op de markt is.

De nieuwe Navigator van Nokia wordt voorzien van de nieuwe Nokia Maps 2.0. Hierin is de meest opvallende nieuwe feature de zogenaamde voetgangers navigatie. Dankzij het ingebouwde kompas draaien de kaarten tijdens het navigeren mee met de looprichting waardoor het vinden van je bestemming, te voet, een eitje wordt, ook voor diegenen die geen kaart kunnen lezen ;-)

De N78 gaat, zonder abonnement, ca. 350 Euro kosten en zal in Q3 op de markt komen, waarschijnlijk ietsje eerder dan de N96 die eveneens uitgerust wordt met dezelfde navigatie opties.

Tot de overige specs van de 6210 behoren onder andere een 2.4 inch scherm, 3.2 megapixel camera, beweging sensor (scherm draait mee), HSDPA support en Bluetooth 2.0. Standaard wordt een 1GB microSD kaart meegeleverd en die zul je nodig hebben want het toestel heeft zelf maar 120MB ingebouwd geheugen.Gerelateerde links:
Nokia 6110 Navigator dinsdag in de winkel
Ook NAVTEQ kaarten voor Nokia 6110 Navigator
Nokia 6110 Navigator
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.