Wearables
03 september 2015 - Ron Smeets

De nieuwe Moto 360 krijgt ook een sportief en een vrouwelijk zusje

Van de nieuwe Moto 360, de tweede generatie dus, was al heel wat uitgelekt. Gisteravond heeft Motorola het nieuwe slimme horloge officieel aan de wereld voorgesteld. Ondanks alle informatie en foto's die al op straat lagen wist de Chinees-Amerikaanse fabrikant toch nog met twee verrassingen op de proppen te komen.

Van de nieuwe Moto 360 wordt namelijk ook een vrouwelijk model, dat ruim 4 millimeter in doorsnee kleiner is, en een Sport variant, met speciale functies voor hardlopers en andere sportievelingen, uitgebracht.

De standaard Moto 360 is weer een model dat 46.5 millimeter in doorsnee meet. Qua specs is volgens de fabrikant vooral de accucapaciteit, en het uithoudingsvermogen, verbeterd. Hij zou nu anderhalve dag op één acculading moeten kunnen meegaan. Dat is natuurlijk nog altijd niet de twee of drie dagen van sommige concurrenten, maar wel veel beter dan zijn voorganger en de veel duurdere Apple Watch. Verder heeft de nieuwe Moto 360 ook verwisselbare polsbandjes. Die kun je uiteraard los erbij kopen (prijzen zijn nog niet bekend) in diverse kleuren. Android Wear is uiteraard weer het OS van het nieuwe slimme Motorola horloge.

Zoals gezegd komt er ook een dames uitvoering van de Moto 360. Die heeft verder exact dezelfde specs als het grotere model maar is met 42 millimeter duidelijk iets kleiner en daardoor beter geschikt voor de dunnere dames polsen. Althans, dat zal toch zeker voor de meeste dames gelden ;)

Deze twee nieuwe Moto 360 smartwatches zullen in de loop van dit najaar in de winkels verschijnen. De adviesprijs van het standaard 'mannen' model gaat 369 euro bedragen. De 'LadyWatch' wordt met 299 euro iets goedkoper.

Over de prijs en beschikbaarheid van de Moto 360 Sport is nog niets bekend. Op de foto's van het toestel is duidelijk te zien dat deze er anders uit ziet dan de gewone Moto 360 modellen. Zo heeft hij een siliconen behuizing en een UV coating die er tevens voor zorgt dat hij spatwaterdicht en minder gevoelig voor stof en vlekken is. En de coating zou ook de zichtbaarheid van het scherm in de volle zon ten goede komen. Het bandje van de Moto 360 Sport heeft diverse openingen om zweet af te voeren en 'frisse lucht' door te laten. Op zich wel handig voor een horloge dat je tijdens het hardlopen of andere sportieve activiteiten gaat gebruiken.

Andere specs van de Moto 360 Sport die nog specifiek genoemd worden zijn de GPS ontvanger, hartslagmeter en de mogelijkheid om muziek die op je smartphone staat vanaf je pols te bedienen. Op zich allemaal features die de gewone Moto 360 modellen ook aan boord hebben, maar dan 'sportief' beschreven.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.