Geruchten
03 september 2015 - Ron Smeets

De nieuwe LG Nexus komt op 29 september Over de naam wordt ook weer gespeculeerd; Nexus 5X

Vandaag, terwijl de IFA in de startblokken staat en de meeste fabrikanten die hier in Berlijn wél iets nieuws te melden hebben hun persconferenties houden, duikt ook een nieuw gerucht op over de volgende Nexus van LG.

Ingewijde, maar onbevestigde, bronnen melden dat de nieuwe Koreaanse Nexus smartphone op 29 september aan de wereld gepresenteerd gaat worden en dat de prijs rond de 400 dollar zal liggen. Ook over de naam van het toestel wordt iets geroepen. Omdat LG twee jaar geleden natuurlijk al een Nexus 5 gemaakt heeft werd aangenomen dat de nieuwe versie als Nexus 5 2015 of Nexus 3 2nd Gen (tweede generatie) door het leven zou gaan. Nu is echter een andere naam genoemd; Nexus 5X. Klinkt op zich logisch, maar de bron zegt ook dat ze er bij Google nog niet uit zijn. Het toestel zou natuurlijk ook nog gewoon de naam Nexus 5 kunnen krijgen. De oude variant is immers al geruime tijd niet meer te koop dus tot heel veel verwarring hoeft dat niet te leiden.

Er komen twee uitvoeringen van de Nexus 5X, een 16GB model voor 399 dollar en een 32GB versie van 449 dollar. Beide modellen worden in drie kleuren gemaakt; wit, zwart en lichtblauw. Als de genoemde bedragen kloppen dan wordt de Nexus 5X iets duurder dan zijn 'voorganger' uit 2013. Dat wil zeggen, die was aanvankelijk niet in Nederland te koop en toen hij uiteindelijk wel in de (online) winkels verscheen lag de prijs zo'n 100 euro hoger dan in de VS en groten delen van de rest van de wereld. Laten we hopen dat LG en Google nu anders beslissen en het toestel direct ook hier uitbrengen voor een vergelijkbare prijs. We zullen het wel zien. Wellicht dus nog voor het eind van deze maand.

Over de specs van de Nexus 5X wordt in dit nieuwe gerucht niets gezegd, maar die zijn, in diverse varianten, de afgelopen weken en maanden al vaker opgedoken. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen, verwacht ik.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.