Geruchten
04 september 2015 - Ron Smeets

De nieuwe iPhones worden dikker, breder en langer Digitale meetlat toont de afmetingen van een vermoedelijke iPhone 6S behuizing

Geruchten dat de nieuwe iPhones, 6S en 6S Plus, nog iets groter worden dan hun voorgangers gaan al langer. Totdat Apple volgende week (9 september) de toestellen officieel onthult blijven dat ook nog onbevestigde geruchten. Dat geldt ook voor de foto's die nu opgedoken zijn. Daarop is een vermoedelijke behuizing van de iPhone 6S te zien die langs een digitale meetlat 'gelegd' is.

Daaruit blijkt dat de iPhone 6S 138.19 mm lang, 67.68 mm breed en 7.08 mm dik is. Vergeleken met zijn voorganger zou hij dan dus 0.09mm langer, 0.68 mm breder en 0.18 mm dikker zijn. Geen bijzonder grote verschillen dus, maar in een wereld waar smartphones steeds dunner werden, met de 2.65 millimeter van de Huawei Mate S als hoogtepunt (ahum), wel een kleine, hele kleine, trendbreuk. Nah ja, in de praktijk zul je daar weinig van merken denk ik.

Er zijn geen foto's van de iPhone 6S Plus behuizing met 'meetlat', maar het gerucht gaat ook daar dat die in ieder geval fractioneel dikker wordt, van 7.1 naar 7.3 millimeter. Zoals gezegd, we zullen moeten afwachten tot de keynote van Apple om er achter te komen of deze geruchten kloppen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.