Geruchten
20 oktober 2012 - Ron Smeets

De nieuwe iPad wordt vernieuwd? De Nieuwe Nieuwe iPad?

Het is nog een gerucht, maar ik zie de verwarring al weer voor me. Apple houdt volgende week een event. Daar zal natuurlijk de iPad Mini onthuld worden. Nu wordt echter ook gesproken over een vernieuwde (betere) versie van de 'Nieuwe iPad'. Die naam was al verwarrend genoeg als opvolger van de iPad 2, maar dat zall, als de geruchten over een 'Vernieuwde Nieuwe iPad' kloppen, nog verwarrender worden ;-)

De 'Vernieuwde Nieuwe iPad' zou volgende week ook gepresenteerd worden. De verbeteringen: een lightning connector en een snellere A6 processor.

De bron van deze geruchten spreekt verder over 4G (LTE) support als extra nieuwe feature in de 'Vernieuwde Nieuwe iPad'. Gespeculeerd wordt ook over een verbeterde accu en scherm. Het bewijs voor het bestaan van de Vernieuwde Nieuwe iPad is een lijstje (helemaal onderaan dit bericht) met productnamen waarop de twee versies van de iPad staan, en daarbij handelt zich het in de helft van de gevallen dus niet om de iPad Mini maar volgens de bron om de ge-update Nieuwe iPad. We zullen het wel zien.

Ik hoop wel dat Apple een andere naam kiest. iPad 3S of zo want 'Vernieuwde Nieuwe iPad', of 'Nieuwe Nieuwe iPad', dat kan natuurlijk echt niet. Het was al moeilijk genoeg om de nieuwe iPad te kopen, Ik herinner jullie nog even aan dit (fictieve) verkoopgesprek dat ik vlak na de lancering van de Nieuwe iPad al voor mij zag. En stel je dan voor dat diezelfde klant over enkele weken weer een poging doet om de nieuwe iPad te kopen ;-)))

Op zoek naar de nieuwe iPad:
Verkoper: Hallo meneer, kan ik u helpen?
Klant: Ja, ik had graag een nieuwe iPad.
Verkoper: Ah, u wilt de nieuwe iPad.
Klant: Dat zeg ik
Verkoper: 16, 32 of 64 GB, WiFI of WiFi + 3G
Klant: 32 met 3G
Verkoper: Mooi. Hier is de nieuwe iPad.
Klant: U houdt mij voor de gek? Daar ligt de iPad 2 en u geeft mij een iPad
Verkoper: Nee meneer, ik geef u de nieuwe iPad.
Klant: Ja hoor, nieuw zijn ze allemaal, maar ik wil de nieuwste. De iPad 2 dus, niet de iPad.
Verkoper: U begrijpt het niet. DIT is de nieuwe iPad.
Klant: Ik ben niet van lotje getikt meneer. Ik wil de iPad 2, en snel een beetje. 
Verkoper: Maar dan heeft u dus een oude iPad.
Klant: Huh, 2 is toch nieuwe dan 1. Ik zie dat de iPad 2 zelfs goedkoper is dan de iPad die u mij al tien minuten probeert te verkopen. U wilt gewoon meer geld verdienen.
Verkoper: Nee, dat is de oude iPad. Die is goedkoper geworden.
Klant: Helemaal niet, ik heb nu een oude, de iPad 1 en die ziet er heel anders uit dan de iPad 2.
Verkoper: U begrijpt het nog steeds niet. De nieuwe iPad is de nieuwe iPad en de iPad 2 is de oude iPad.
Klant: Ben ik nu zo slim of ben jij zo dom? Doe mij maar die Samsung Galaxy Tab dan.
Verkoper: Welke?
Klant: De nieuwste
Verkoper: De Galaxy Tab 10.1, Galaxy Tab 10.1N, Galaxy Tab 10.1 2, Galaxy Tab 8.9, Galaxy Tab 7.7 of de Galaxy Tab 7 2?
Klant: Laat maar!

Het lijstje met iPad's: Nieuwe-Nieuwe-iPad-lijst-Rumor

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.