Nieuws
02 augustus 2016 - Ron Smeets

De nieuwe CEO van Vodafone Nederland heeft aan uitdagingen geen gebrek Jeroen Hoencamp volgt per 1 september Rob Shuter op en kan zijn borst nat maken

De dag dat de zomer begon werd bekend dat Rob Shuter die sinds medio 2012 de leiding had over Vodafone Nederland de provider zou gaan verlaten in ruil voor een functie bij de grootste provider in zijn thuisland, het Zuid Afrikaanse MTN.

Wie hem gaat opvolgen bij Vodafone Nederland werd twee weken geleden al bekend gemaakt. Jeroen Hoencamp, aanvankelijk aangesteld als CEO van de Joint Venture met Ziggo, krijgt per 1 september ook de leiding over Vodafone Nederland. Vandaag werd hij intern alvast voorgesteld aan het voltallige personeel, zoals uit onderstaande afbeelding van deze mail blijkt.

Ik moet eerlijk bekennen dat die naam bij mij geen belletjes deed rinkelen. Behalve dat ik heel even dacht aan een van de twee Jeroenen van die telefoonwinkel ;) Dat is 'm dus niet. Jeroen Hoencamp werkt al sinds 1998 bij Vodafone en hij is na diverse omzwervingen in Engeland sinds 2006 lid van de algemene directie bij Vodafone Nederland. En per 1 september staat hij dus aan het hoofd van de Nederlandse tak van Vodafone.

De nieuwe CEO kan meteen flink aan de slag. Vodafone verliest al diverse kwartalen op rij meer mobiele klanten dan er bij komen. De reden daarvoor moet onder anderen gezocht worden in het feit dat de rode provider de tarieven van haar abonnementen de afgelopen jaren sneller heeft laten stijgen dan de twee grote concurrenten. Daarnaast heeft Vodafone mede daardoor wellicht ook iets meer last van de komst van prijsvechter Tele 2.

Of acties als het elke vier maanden kunnen vernieuwen, tegen bijbetaling en/of inruil, van je smartphone bij een lopend abonnement de klanten terug gaat brengen is nog maar zeer de vraag. Hopelijk komt de nieuwe CEO met enkele goede, en succesvolle ideeën op de proppen voordat de rode provider voorbijgestreefd wordt door T-Mobile.

Een ander belangrijk actiepunt voor de kersverse CEO is het verbeteren van het 4G netwerk. In vergelijking tot de drie andere landelijke providers kwam Vodafone eerder dit jaar simpelweg niet als beste, en ook niet als de nummer 2 uit de bus. Sterker nog, inmiddels is qua bereik, en snelheid ook al door Tele2 gepasseerd.

Ow, en dan is er natuurlijk ook nog de kwestie van de fusie, of de Joint Venture zoals beide partijen het liever noemen, tussen Vodafone en Ziggo. Dat kreeg bij zijn aanstelling feitelijk de hoogste prioriteit en dat lijkt niet een taak die je er even 'bij doet' met alle uitdagingen die hij als CEO van Vodafone Nederland voor de kiezen gaat krijgen. Kortom, Jeroen kan zijn borst nat maken en misschien dat hij over enkele maanden hoopt dat ook hij, net als die telefoonwinkel, een tweede Jeroen ter beschikking heeft ;)

Bron (Screenshot mail VF)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.