Toestellen
24 juli 2013 - Redactie MobileCowboys

De nieuwe BlackBerry Z10 & Q10 [Adv]

BlackBerry Z10 en BlackBerry Q10, dat zijn de namen van de aller nieuwste BlackBerry smartphones. Beide toestellen zijn sinds kort verkrijgbaar bij Belsimpel.nl en andere Nederlandse retailers. De BlackBerry Z10 is het nieuwe vlaggenschip van de Canadese fabrikant. Met een groot 4,2-inch touchscreen met een resolutie van 1280 bij 768 pixels kunt u eenvoudig e-mails schrijven via het on screen toetsenbord. Heeft u liever het vertrouwde fysieke BlackBerry-toetsenbord, zie dan de BlackBerry Q10. Deze telefoon heeft een prettig fysiek Qwertytoetsenbord en een 3,1-inch touchscreen.

Het meest opvallende aan de twee nieuwe telefoons is wel het besturingssysteem. BlackBerry 10 is behoorlijk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger en is voorzien van allerlei nieuwe features. Zo werkt dit nieuwe besturingssysteem bijna geheel door middel van gebaren: ‘gestures’.  Met deze veegbewegingen kunt u applicaties sluiten, menu’s openen en zelfs het toestel activeren. Veegt u bijvoorbeeld van links naar rechts, dan opent de telefoon de BlackBerry Hub:  een overzichtelijk notificatiescherm waar al uw meldingen binnen komen.

Bij een goed besturingssysteem horen natuurlijk goede telefoons. De BlackBerry Z10 en de BlackBerry Q10 beschikken dan ook beide over een snelle 1,5 GHz dualcore processor, 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslaggeheugen. Daarnaast beschikken beide toestellen over een goede 8-megapixel camera waarmee u mooie foto’s en video’s kunt maken. Tevens beschikken de toestellen over de nieuwe camera-feature ‘Time Shift’. Met deze feature kunt u bepaalde delen van de foto een stukje terugspoelen  waardoor iedereen goed op de foto staat. Erg handig dus!

BlackBerry Z10 en BlackBerry Q10 zijn in zwart én wit verkrijgbaar bij Belsimpel.nl. Je krijgt er vóór 31 augustus zelfs een gratis 64GB MicroSD-geheugenkaart bij!

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl