Tablets
09 november 2014 - Ron Smeets

De Nexus 9, HTC's eerste tablet in twee jaar, kampt met problemen Tablet kraakt en scherm laat licht door aan de zijkanten

De Google Nexus 9 tablet die door HTC gemaakt lijkt na amper tien dagen al geplaagd te worden door problemen die duiden op een slechte bouwkwaliteit. Online klagen diverse eigenaren over een beschadigde behuizing, het scherm dat aan de randen licht doorlaat en Boomsound speakers die klikkende geluiden maken.

In onderstaande video worden enkele van deze problemen duidelijk getoond en het heeft er dus alle schijn van dat HTC het bouwen van een tablet een beetje verleerd is. Bijzonder is dat wel aangezien de Flyer van een paar jaar geleden, net als bijna alle HTC smartphones, juist bekend stonden en staan vanwege de degelijke bouw en dito design. De Nexus 9 is wellicht de uitzondering op die regel, maar wel eentje die de Taiwanese fabrikant flink pijn kan gaan doen mochten ze besluiten om ook weer een 'eigen' tablet op de markt te zetten.

Inmiddels groeit het aantal klachten op diverse fora en gelukkig melden sommige kopers ook al dat HTC de probleemtoestellen omruilt. 

Zoals gezegd wordt ook geklaagd over toestellen die met beschadigingen al uit de doos komen. Het waarheidsgehalte van dat soort klachten is natuurlijk niet altijd te achterhalen, maar ze zullen zeker niet allemaal liegen en zeggen dat het toestel al beschadigd was terwijl hij eigenlijk gevallen is. Hieronder een korte video waarin de beschadigingen te zien zijn. Kortom, HTC heeft werk te doen.

ViaVia

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.