Toestellen
04 november 2015 - Ron Smeets

De Nexus 6P buigt, en breekt, als een rietje (video) Buigtest legt diverse ontwerp- en constructiefouten van het toestel bloot

Huawei lijkt met de Nexus 6P getroffen te worden met zijn eigen bendgate. Enkele dagen geleden dook een video op waarin te zien was dat de nieuwe Chinese Nexus buigt, en breekt, als een rietje. Het filmpje werd overstelpt met reacties dat de 'buigtest' gemanipuleerd zou zijn. Speciaal daarvoor heeft Jerry nu een nieuwe video gemaakt waarin een tweede Nexus 6P onder handen genomen wordt. Te zien is dat het toestel nieuw uit de originele doos gehaald wordt om vervolgens, nadat hij opgestart is, kinderlijk eenvoudig verbogen te worden tot het moment waarop hij letterlijk breekt.

Tijdens de video probeert Jerry ook een verklaring te geven over de reden dat de Nexus 6P zo makkelijk breekt. En die klinkt best plausibel. Hij ontdekte namelijk diverse ontwerp- en constructiefouten waardoor de bouwkwaliteit van het toestel behoorlijk te wensen over laat.

Zo is het scherm amper op het frame gelijmd en is het zwakste punt in de zijkant van de behuizing, de plek waar de uitsnede voor de aan/uit knop zit, aan de binnenzijde niet verstevigd. Daarnaast heeft Huawei bij het bevestigen van de kunststof behuizing aan het aluminium frame gebruik gemaakt van zogenaamde 'zwaluwstaart' verbindingen. Die werken prima tussen twee dezeflde materialen, zoals hout (in meubelen wordt die techniek ook veel gebruikt) maar zijn volgens de tester totaal ongeschikt voor het verbinden van plastic en aluminium.

De eerste metalen Google Nexus smartphone is dus, afgaande op deze tests, zeker niet de meest degelijke. De test en de uitleg zijn te zien in onderstaande video. Die duurt relatief lang (bijna acht minuten), maar is het kijken meer dan waard. Ik ben benieuwd of Huawei hier nog iets over gaat roepen. Of beter nog, actie op onderneemt!

De eerste video van Jerry, waarover ook al het een en ander te doen was, kun je hieronder nog bekijken.

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.