Toestellen
29 januari 2008 - Ron Smeets

De NEC Flask loopt op vloeistof

Brandstofcel accu's voor GSM's hebben we al vaker gezien en die zijn zelfs al te koop. Het lijkt er op dat NEC een een oud en bijzonder ontwerp voor een dergelijk toestel, de Flask, nieuw leven wil inblazen.

Het toestel bestaat namelijk vrijwel volledig uit een doorzichtige brandstofcel met, voor zover ik het kan zien, alleen een klein display (dat overigens touchscreen functionaliteit zou hebben) en een soort van 'ventiel aan de onderzijde, vermoedelijk voor het bijvullen van de brandstof.

Als de accu van de Flask leeg raakt, dan zie je dat ook letterlijk gebeuren. De vloeistof in de brandstofcel verdwijnt dan namelijk.

Ik moet toegeven dat de Flask er bijzonder uit ziet en ik hoop dat NEC dit toestel ook mee zal nemen naar het MWC in Barcelona. Zeker de moeite waard om daar eens van dichtbij te bekijken en ik ben ook benieuwd om te zien hoe hij werkt, hoe lang één acculading meegaat en 'bijgevuld' wordt.

Volgens ChipChick wil NEC dit toestel nog dit jaar op de markt brengen. Waar, wanneer en tegen welke prijs is nog niet bekend.Gerelateerde links:
Handzame brandstofcel acculaders vanaf 2008 te koop?
Brandstof accus nog te dik en zwaar
Samsung toestellen met brandstof accu's op komst
NEC ontwerpt fuel cell phones
Compleet brandstofcel systeem van Jadoo
GSM's met methanol batterij op komst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.