Accessoires
21 oktober 2005 - Ron Smeets

De Nano GSM

Zo af en toe leidt de introductie van nieuwe Apple producten tot een ware hausse in 'namaak'.

Velen zullen zich nog de semi doorschijnende en felgekleurde gadgets herinneren die naar aanleiding van de eerste iMac in grote getalen het daglicht zagen, evenals de 'iPod design' prullaria na de introductie van Apple's MP3 variant.

Het heeft er alle schijn van dat de iPod Nano het volgende Apple gadget wordt die deze eer ten deel gaat vallen. De eerste klonen zijn al gesignaleerd en nu heeft Yanko Design een Nano-look-a-like GSM ontworpen.

Het toestelletje (want 'tje' is ie wel) is een volwaardig functionerende GSM die behalve Tri-band ook 3G netwerken ondersteund en Bluetooth aan boord heeft. De accu is een zogenaamde brandstofcel batterij die overigens draadloos kan worden opgeladen.

Het grote verschil met de iPod Nano is dat het front van de GSM volledig in beslag wordt genomen door het display, beschermd door een plexiglas toplaag van 2mm (krassen?!?)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.