Toestellen
23 augustus 2007 - Ron Smeets

De N95 vs. iPhone in een videoreview

Bij CNet hebben ze de kersverse Media Phone of the Year, de Nokia N95, op diverse punten vergeleken met de iPhone van Apple.

Behalve naar de functionaliteit, useability en prijs-kwaliteit verhouding zijn de toestellen ook beoordeeld op ‘Sex-appeal’, Connectivity en de geluidskwaliteit.

De winnaar, volgens CNet, is de iPhone maar dat heeft Apple voornamelijk te danken aan de Sexy looks, de uitstekende geluidskwaliteit en bijzondere user interface. Qua functie’s en connectivity wint de Nokia, zij het nipt, de strijd. De eindscore (maximaal 25 punten), N95 – iPhone: 20 – 22.

De complete videreview:Gerelateerde links:
iPhone Virtueel Keyboard instructiefilmpje
Voor iedereen die wil weten hoe de iPhone werkt. . .
Ga jij een iPhone kopen?
Eerste foto's van de Nederlandse Nokia N95
Nokia N95 review: 'Wow! What a phone!'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.