Toestellen
04 april 2006 - Ron Smeets

De multimedia PDA van Qtek

Op het eerste gezicht zou je deze PDA wellicht niet als zodanig herkennen. Als je hem op een afstandje ziet liggen lijkt het meer op een moderne afstandbediening of 'reuze' iPod dan een media PDA annex Smartphone.

De Qtec S300, ook bekend onder de naam HTC Muse, is echter een volwaardige tri-band GSM met UMTS, 2MP Cam, WiFi, Bluetooth, USB, 4Gb geheugen, stereo speakers, radio tuner en TV uitgang! Voor wie de 4Gb ingebouwd geheugen niet voldoende is heeft Qtec ook nog een micro SD slot ingebouwd.

Het is wel jammer dat het display precies vierkant is (240x240 pixels). Dat maakt het kijken van videoclips wel iets lastiger omdat de verhoudingen dan dus niet meer kloppen (1:1 in plaats van 4:3 of 16:9).

Als OS heeft Qtec gekozen voor Windows Mobile 5.0. Natuurlijk is nog niets bekend over de eventuele beschikbaarheid en prijs van dit toestel in Europa of Nederland.Gerelateerde links:
HTC Wizard in Duitse schappen
Unlocker voor HTC Wizard beschikbaar
Nieuwe Sharp smartphone
Nokia N90 Media Phone van het jaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.