Concepten
24 september 2010 - Ron Smeets

De Mozilla Seabird

De creatieve koppen van Mozilla Labs bedachten de Mozilla Seabird, een concept mobieltje waarbij vooral gekeken is naar verbeteringen in de manier waarop gegevens ingevoerd worden en de interactie tussen het toestel en zijn gebruiker.

Het idee echter dit concept is dat gebruikers zich vaak nog ergeren aan de User Interface en de trage of omslachtige en/of inefficiënte manier waarop gegevens ingevoerd worden en content benaderd kan worden.

Los daarvan hebben ze bij Mozilla natuurlijk ook aandacht besteed aan de specs van de Seabird. Zo heeft hij een 8 megapixel camera, miniUSB (waarom geen micro?) aansluiting, twee pico projectors (lekker voor de acculevensduur ;)), een Bluetooth / InfraRood dongel, 3.5mm audio aansluiting, draadloze oplaadfunctie en een geintegreerde headset met haptic klikfunctie die meteen ook als muis dienst kan doen.

Middels een dock kun je het toestel op een grote monitor aansluiten en bedienen met een virtueel keyboard dat door een van de pico projectors op je bureau geprojecteerd wordt. Als je het toestel plat op een tafel legt, dan wordt een 'ergonomisch' keybord aan beide zijden van het toestel geprojecteerd. Een vierkant vlak net onder het toestel gaat dan, via de IR functie, dienst doen als virtueel trackpad. Kortom, allemaal speeltjes waarmee de bediening en en invoeren van gegevens een stuk makkelijker en gebruiksvriendelijker zou moeten worden. Het zier er allemaal wel heel erg cool uit, maar dat is meestal het geval bij concepten, toch? Mozilla-Seabird-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.