Nieuws
05 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

De mogelijkheden van 4G?

We horen de term 4G steeds vaker voorbij komen. Dat het snel internet is, is voor de meesten wel bekend, maar wat zijn de mogelijkheden met 4G?

Vorig jaar is in Nederland een veiling geweest waarbij nieuwe frequenties verdeeld zijn. Hierdoor zijn 4G-verbindingen mogelijk geworden in Nederland. KPN is als eerste provider aan de slag gegaan met het uitrollen van 4G en inmiddels zijn ook andere providers hier druk mee bezig.

KPN 4G is nu al voor 50% beschikbaar in Nederland. Eind 2013 is de dekking 80%. Op dit moment werkt KPN er hard aan om de landelijke dekking in maart 2014 gereed te hebben.

Streamen

Woorden als ‘cloud’ en ‘streamen’ horen we de afgelopen jaren steeds meer, maar wat kan 4G hier nu in betekenen? Tegenwoordig worden zaken als muziek luisteren en video’s bekijken steeds vaker online gedaan met diensten als Spotify en YouTube. Om dit te kunnen doen is een stabiele internetverbinding nodig, zo’n verbinding is in de meeste huishoudens wel aanwezig is. Als het om mobiel internet gaat, is dat wel even anders. Diensten als Spotify, Uitzending Gemist en YouTube kunnen met een 3G-verbinding trager zijn. Met 4G is meer bandbreedte beschikbaar en daardoor zijn streamingdiensten van betere kwaliteit en bieden over het algemeen een veel betere ervaring. Alleen al daarvoor zou 4G een ‘must’ zijn...

Sneller browsen 

Stel je voor, je loopt door de stad en ziet een leuke gadget, maar je wilt toch even online checken of deze niet ergens anders goedkoper is of wellicht een aantal reviews lezen. Dankzij 4G worden websites sneller geladen en is data sneller beschikbaar. Ook op andere plaatsen buitenshuis is deze snelheidswinst zeker wenselijk. Het downloaden van een app van 20MB zal veel sneller gaan dan met een 3G –verbinding.

Delen sociale netwerken

Facebook, Twitter, Vine, Instagram en Google+, het zijn zomaar een aantal sociale diensten die je in staat stellen, naast een statusupdate, ook allerlei media te delen op het wereldwijde web. Met de smartphones van tegenwoordig is het eenvoudig beeld vast te leggen. Natuurlijk wil je dit delen met je vrienden en onbekenden. Als er geen WiFi-verbinding in de buurt is, is het tergend langzaam, of misschien wel onmogelijk een filmpje te delen met de rest van de wereld. Ook hier brengt 4G een verbetering. Ben je buitenshuis, dan zorgt deze snelle verbinding voor optimale mogelijkheden als het gaat om het delen van content.

Lees ook: 

- KPN 4G na twee maanden: een update
- Ook Rotterdam heeft nu 4G van KPN
- KPN 4G in Amsterdam; 3 tot 6 keer sneller dan 3G

Mobilecowboys ontvangt voor dit bericht een financiele bijdrage.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl