Nieuws
18 juli 2012 - Ron Smeets

De mobiele wereld (infographic)

Een bijzonder fraaie, qua gegevens dan, infographic over hoe de mobiele wereld er op dit moment uit ziet. OK, sommige cijfers dateren van eind 2011, maar dat mag de pret niet drukken.

Enkele leuke weetjes vooraf. Onze wereld telt inmiddels meer dan 6 miljard mobieltjes, ofwel 87% van de totale wereldbevolking. Bijna eenderde daarvan, 30%, 'woont' in China en India. Meer dan 1.2 miljard mensen maken momenteel gebruik van mobiel internet. Ow, en we stuurden in 2011 toch nog 8 biljoen SMS'jes naar elkaar ;-)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.