Accessoires
10 november 2005 - Ron Smeets

De mobiele muizenval

Het is herfst en dus zoeken de muizen en ratten massaal onze warme zolders en garages weer op. Tijd om wat vallen te plaatsen. Het enige nadeel is dat je dagelijks de vallen moet controleren om te voorkomen dat je huis naar rattenlijken gaat stinken.

Wyless, een bedrijf dat zich voornamenlijk bezighoudt met de ontwikkeling van (mobiele) communicatie technieken tussen apparaten en machines onderling, heeft een muizenval gemaakt die een bericht stuurt naar een mobiele telefoon op het moment dat er een muis of rat in de val gelopen is.

De val wordt hiervoor voorzien van een chip die verbonden is met het mobiele netwerk en de eigenaar kan met een gerust hart zijn normale dagelijkse bezigheden blijven uitvoeren, zonder iedere keer te moeten gaan kijken of er nog lijken liggen die opgeruimd moeten worden. Indien nodig, dan waarschuwt de val zelf hem wel.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.