Geruchten
16 augustus 2014 - Ron Smeets

De Meizu MX4 duikt op voor de camera; lijkt nog steeds op...

Tsja, een fabrikant die ooit groot nieuws werd door als eerste een schaamteloze kopie van de eerste iPhone te maken in een poging om zo de wereld te veroveren zal moeilijk nog van dat imago af komen. Dat Meizu's pogingen destijds uitliepen op een sof, met uitstel van de onthulling, ontruimde stands op beurzen en zo, doet daar weinig aan af.

Inmiddels, bijna zeven jaar later, heeft Meizu natuurlijk ook al lang wat andere, non-iPhone-klonen, toestellen op haar naam staan, maar toch. Kijk je bijvoorbeeld naar de gelekte foto's, en onderdelen, van de Meizu MX4 dan is een gelijkenis met de Apple smartphone weer duidelijk zichtbaar.

Het gerucht gaat dat Meizu de MX4 over enkele weken in Berlijn zal onthullen en dat de fabrikant aan twee uitvoeringen van het toestel werkt; een standaard en een high-end model. Samen met de foto's worden ook al enkele specs genoemd van beide MX4 varianten.

Het standaard model zou een octacore MediaTek MT6595 processor krijgen en een scherm met een ietwat vreemde resolutie van 1800 x 1080 pixels. De high end versie wordt voorzien van een Samsung Exynos 5433 chip, ook dat is een octa core processor die vermoedelijk ook in de Galaxy Note 4 gebruikt wordt. Het display van de premium MX4 wordt een 5.4 inch QHD (2560 x 1440) scherm. De overige specs die nog genoemd worden gelden voor beide modellen:
- 3GB RAM
- 20.7 megapixel camera
- 8 megapixel front cam 

De foto's:

Meizu-MX-4-Rumor-b Meizu-MX-4-Rumor-a Meizu-MX-4-Rumor-c Meizu-MX-4-Rumor-d Meizu-MX-4-Rumor-e Meizu-MX-4-Rumor

Bron: Weibo, Weibo, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.