Toestellen
23 december 2005 - Ron Smeets

De Mega-X camphone multimedia player

Hij ziet er een beetje uit als een kruising tussen een ouderwetse walkman (dichtgeklapt) en een moderne handycam (open), de Mega-X camphone en multimedia player van NewGen.

Volgens de review van Slashphone is het in ieder geval een toestel dat niet snel zal vervelen dankzij de vele opties en extra's die er standaard op en aan zitten.

Enkele opvallende features zijn onder andere de positie van de cam die onder een hoek van 45 graden in de zijkant van het toestel zit. Hoewel het 'slechts' een 1.3MP cam is maken de opties als video-opname mogelijkheden en het kunnen maken van 16 foto's achtereen zonder een seconde van de actie te missen veel goed.

Behalve 700 foto's kan de 128Mb aan interne opslagcapaciteit ook gebruikt worden voor de opname van 90 minutern video. Hij komt deze maand op de markt, maar dan wel in Azie. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.