Wearables
18 juni 2015 - Ron Smeets

De meeste Apple Watch eigenaren bevelen hem niet aan bij vrienden Een 'onderzoek' met slechts 52 deelnemers, maar met een uitslag die overeenkomt met de reviews

Het is inmiddels wel bekend dat de eerste versie van de Apple Watch een typisch 'first generation' product is. Trage software die pas met de update naar Watch OS2 over enkele maanden sneller zou moeten worden en tegenvallende prestaties van de accu zijn de meest gehoorde klachten of nadelen van Apple's slimme horloge.

Nu blijkt ook dat de meeste Apple Watch eigenaren hem niet aan vrienden zouden aanbevelen. Een kleine enquete (letterlijk 'klein') van UserTesting onder 52 Apple Watch gebruikers wees uit dat maar 38% van de ondervraagden het slimme horloge ook aan zou bevelen bij vrienden terwijl 35% helemaal niets zou doen en 27% aangaf de koop af te raden. De belangrijkste reden om de Apple Watch niet aan te bevelen (19%) was de matige 'app beleving' van, met name, third party apps. Die blijken namelijk veel trager dan de native Apple apps.

Het is natuurlijk maar de vraag in hoeverre je een enquete onder 52 gebruikers echt serieus moet nemen, maar de uitslag komt wel overeen met het algemene sentiment van testers, gebruikers en experts die de Apple Watch al hebben. Een wearable met potentie die nog niet presteert zoals het zou moeten.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.