Toestellen
25 februari 2010 - Ron Smeets

De M600, een Chinese Backflip

Bij de Motorola Backflip springt natuurlijk de bijzondere uitklap-mechaniek het meeste in het oog. In China heeft dit toestel van de Amerikaanse fabrikant de typenaam ME600 meegekregen.

Dat er een Chinese namaker zou komen die het bijzondere ontwerp van de Backflip ging kopieren is natuurlijk niet echt verrassend, maar dat ze die fake Motorola onder de naam M600 op de markt brengen is wel heel erg cru, toch? Op de foto's hiernaast en -onder is de gelijkenis duidelijk te zien. Schaamteloos!

Natuurlijk is de namaak Backflip voorzien van 'standaard' Chinese specs die allemaal wat (understatement) minder zijn dan die van het origineel. Geen Android OS, slechts een 0.3 megapxel camera, dual SIM support, Bluetooth en een FM Radio. Het prijskaartje is ook typisch voor Chinese namaak: 88 dollar. m600-motorola-backflip-clone m600-motorola-backflip-clone-1

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.