Toestellen
03 augustus 2016 - Ron Smeets

De LG V20 wordt standaard van Android 7.0 Nougat voorzien Koreaanse bron onthult diverse specs van de volgende LG smartphone

LG maakte gisteren bekend dat de V20, opvolger van de LG V10 (foto hierboven), in september onthuld zal worden en dat het toestel af fabriek uitgerust gaat worden met de nieuwste Android versie; 7.0 Nougat.

In de uren na die mededeling, waarbij nog geen verdere informatie gegeven werd, doken in het Koreaanse geruchtencircuit de eerste vermeende specs van het toestel op. Als die kloppen dan wordt de LG V20 op bepaalde punten iets minder goed bedeeld dan zijn voorganger.

De LG V20 zou namelijk uitgerust worden met een 5.5 inch full HD scherm. De V10 had nog een 5.7 inch QHD display. De geruchten zeggen echter niets over een eventueel tweede, always-on display, aan de bovenzijde zoals de V10 die had. De processor die LG in de V20 gaat stoppen zou een Snapdragon 820 van Qualcomm zijn. Over de kloksnelheid wordt nog niets gezegd, maar hij zou met 3 of 4GB (mogelijk afhankelijk van de uitvoering) uitgerust worden. Qua intern geheugen zouden LG V20 kopers straks kunnen kiezen tussen een 32 en een 64GB model dat middels een microSD kaart nog uitgebreid kan worden (maximaal 256GB).

Andere specs die nog genoemd werden zijn een 20 megapixel camera aan de achterzijde, een 8 megapixel selfie camera, USB-C aansluiting en een accu met een capaciteit van maar liefst 4000 mAh.

Tot slot zou de LG V20 ook hetzelfde modulaire design krijgen als de LG G5. Dat betekent dus dat de zogenaamde LG Friends, modules, ook geschikt zouden zijn voor gebruik in de V20. Uiteraard zijn dit nog onbevestigde geruchten dus de spreekwoordelijke korrel zout is als altijd weer van toepassing ;)

Bron (Koreaans), Persbericht LG (Koreaans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.