Wearables
16 februari 2015 - Ron Smeets

De LG Urbane is een roestvrij stalen versie van de G Watch R De Koreaanse fabrikant heeft haar nieuwste smartwatch meer stijl gegeven

De G Watch R van LG was al een fraaie smartwatch om te zien. Toch werd het slimme horloge van de Koreaanse fabrikant qua 'looks' daarna voorbijgestreefd door Motorola's Moto 360 en de Apple Watch. Natuurlijk is het ook een kwestie van smaak maar het metalen design van zowel de Motorola als de Apple ogen bijzonder fraai. Daarom, zo moeten ze in Seoul gedacht hebben, wordt het tijd dat er ook een metalen LG smartwatch komt. Welnu, die is vandaag alvast gepresenteerd en zal zijn wereldwijde debuut maken tijdens het Mobile World Congress, over twee weken.

De LG Urbane is een rond horloge met een volledig roestvrij stalen behuizing en een lederen band die je eventueel zelf kunt verwisselen met een eigen band, mits die ook 22 millimeter breed is. LG gaat het slimme horloge in twee kleuren op de markt zetten; zilver en goud. Op de foto ziet de gouden variant er (geluikkig) niet zo kitsch uit. Het is meer een brons-gouden kleur.

Kijkend naar de specs (zie het overzicht onder de foto's) dan blijkt al snel dat de LG Urbane identiek is aan de G Watch R. Ofwel, LG heeft die smartwatch gewoon van een andere behuizing voorzien. Het zal mij benieuwen hoeveel invloed die RVS delen op de prijs van het slimme horloge zullen hebben. Op dit moment laat de Koreaanse fabrikant daar nog niets over los. Hetzelfde geldt voor de beschikbaarheid, maar ik kan mij zo voorstellen dat ze van plan zijn deze design G Watch R ronde dezelfde tijd te lanceren als de Apple Watch. We zullen het wel zien.

De specs van de LG Urbane zijn, zoals gezegd, identiek aan die van de G Watch R:
- 1.2 GHz Snapdragon 400 processor
- 512 MB RAM, 4GB intern geheugen
- 1.3 inch P-OLED display (320 x 320)
- 410 mAh accu
- 45.5 x 52.2 x 10.9 mm
- Android Wear OS
- Gyroscoop, Accelerometer, Kompas, Barometer en hartslag meter
- IP67; stofbestendig en waterdicht

Bron (LG)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.