Toestellen
23 oktober 2015 - Ron Smeets

De LG Nexus 5X uit elkaar gehaald (video) Toestel is makkelijk te repareren en een draadloze Qi lader installeren gaat ook probleemloos

iFixit heeft weer een nieuwe smartphone gecontroleerd gesloopt. Dit keer is de LG Nexus 5X aan de beurt. Tijdens het uit elkaar schroeven bleek dat het toestel verrassend makkelijk te repareren is. Hij scoorde 7, van maximaal 10, punten.

Een andere hobbybob maakte een video waarin ook te zien is dat het toestel makkelijk uit elkaar te halen is. In zijn video (zie hieronder) liet hij bovendien zien hoe makkelijk het is om de Nexus 5X te voorzien van een draadloze Qi fast-charge ontvanger. Volgens de blogger van PhoneRepair werkte het op zich goed. Wel langzamer dan de bekabelde lader, maar hij weet niet zeker of dat wellicht te maken heeft met het type draadloze lader die hij gebruikte.

https://youtu.be/imhoFe4bbFU

Bron (video), Bron (iFixit)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.