Toestellen
08 januari 2010 - Ron Smeets

De LG GT540, een Social Networking Android Phone

LG heeft vandaag in Las Vegas haar tweede Android Smartphone aangekondigd. De LG GT540 wordt, zo liet de Koreaanse fabrikant weten, dankzij de geintegreerde SNS Manager voor snelle en eenvoudige toegant tot services als Twitter en Facebook, de ideale Social Networking Android Phone.

Ik kan er niets aan doen, maar het eerste dat door mij heen schoot toen ik deze LG zag was: een mix tussen de Sony Ericsson C905 en de oude P800. Het is natuurlijk geen nieuws dat LG er niet bepaald voor terugdeinst om zo af en toe goede designs van concurrenten te kopieren, maar echt sjiek vind ik dat niet.

De volledige lijst met specificaties van de LG GT540 is nog niet bekend gemaakt, maar hij heeft onder andere een 3 megapixel autofocus camera, microSD geheugenkaart optie, een multimedia speler met support voor DivX en WMV bestanden. De LG GT540 zal vanaf April wereldwijd beschikbaar komen. De exacte releasedatum en prijs zijn ook nog niet bekend. Wellicht dat LG meer info prijsgeeft in Barcelona over ruim vier weken. LG-GT540-a LG-GT540-b LG-GT540-c

Foto's via: SlashGear

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.