Nieuws
16 juni 2015 - Ron Smeets

De LG G4 lijkt last te hebben van een touchscreen bug Gebruikers klagen over het niet herkennen van 'tikken' en 'dubbelclicks'

De LG G4 ligt inmiddels al in heel wat landen in de winkels en dan is het altijd even afwachten of de goede previews in de praktijk ook bevestigd worden. Bij mijn vergelijking, na twee weken, kwam de G4 zelfs beter uit de verf dan de Galaxy S6 (edge).

De afgelopen dagen duiken online op fora echter klachten op over het niet altijd even goed reageren van het touchscreen. Vooral bij het snel achter elkaar op het scherm tikken, bijvoorbeeld voor het invoeren van de Knock Code, gebeurt het wel eens dat niet alle invoer-tikken herkend worden. Dat is vervelend, zeker bij het ontgrendelen van het toestel.

Zelf was het mij nog niet opgevallen, maar inmiddels heb ik een veertigtal keer achter elkaar mijn Knock Code ingevoerd en in twee gevallen werd die niet herkend. Nu kan dat natuurlijk ook komen doordat ik niet de juiste code 'klopte', of een verkeerde plek op het scherm raakte. Die kans is echter vrij klein omdat ik speciaal voor deze test een heel eenvoudige en snel te tikken Knock Code ingesteld had.

Hoe groot de touchscreen problemen van de G4 zijn is nog niet te zeggen. Uit een kleine enquete die XDA hield onder bezoekers van de betreffende topic bleek 60% er last van te hebben. Op dit topic komen natuurlijk voornamelijk bezoekers die problemen met hun toestel hebben dus het probleem zal echt niet 60% van álle G4's treffen. Desalniettemin is het te hopen dat LG deze problemen serieus neemt en goed oppakt en oplost.

Het zal hoe dan ook even schrikken zijn voor LG. De Koreaanse fabrikant worstelde in het verleden nogal eens met hard- en software problemen. De afgelopen drie jaar, sinds de komst van de G2, leken die, op wat kleine bugs na, waar elke fabrikant wel eens last van heeft, verleden tijd.

In de topic van XDA wordt ook gemeld dat je met het invoeren van een speciale code, 277634#*#, in het Service Menu van het toestel kan komen om de gevoeligheid en prestatie van het touchscreen scherm te testen, maar bij mijn (Koreaanse) testexemplaar van de G4 werkte dat niet.

Hieronder staat nog twee video's van G4's met het touchscreen probleem.

https://youtu.be/3A5fDzq1ip4https://youtu.be/PvrgA9DEuYE

Bron, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.