Toestellen
09 juni 2015 - Ron Smeets

De LG G4 blijkt erg makkelijk te repareren Hopelijk is dit geen veeg voorteken voor het nieuwe Koreaanse vlaggenschip

Wanneer over reparaties geschreven en gesproken wordt dan willen de meeste fabrikanten natuurlijk niet bovenaan de lijst staan. Dat betekent meestal namelijk dat het betreffende toestel vaak ter reparatie aangeboden wordt. De Xperia Z3 (Compact) van Sony is daar een goed, recent, voorbeeld van.

Toch is er ook een reparatielijst waarbij het wel goed nieuws is wanneer een toestel daar bovenaan staat. Die waarin per toestel bepaald wordt hoe makkelijk, of niet, hij te repareren is. iFixit maakt deze lijst en bepaalt de score aan de hand van het gemak waarmee het toestel uit elkaar te halen is en onderdelen te vervangen zijn. Deze week was het de beurt aan de G4 van LG en dat toestel blijkt dus hoog te scoren op die lijst; 8 op een schaal van 1 tot 10.

Daarmee is de LG G4, vergeleken met zijn concurrenten zoals de iPhone 6, Galaxy S6 en Xperia Z3, het makkelijkst te repareren toestel van dit moment. Ik hoop voor de Koreaanse fabrikant dat dit geen veeg voorteken is. De G4 ligt nu enkele dagen in de winkel dus het is nog veel te vroeg om te oordelen over de zogenaamde 'return-rate' en/of veel voorkomende reparaties.

Hieronder enkele foto's van de G4 terwijl hij uit elkaar gehaald wordt.

Bron (iFixit)