Toestellen
22 augustus 2010 - Ron Smeets

De Lava B5: BlackBerry Bold look-a-like met 'Alpha Keypad'

OK, formeel is dit geen Chinese fake want Lava Mobile zit in India, maar de Lava B5 heeft toch wel erg veel weg van de BlackBerry Bold. Indiase namaak dus ;-)

Verder zou dit toestel de moeite van het vermelden nauwelijks waard zijn. Hij zal bij ons namelijk niet in de winkels verschijnen. Toch heeft de Lava B5 mijn aandacht getrokken. Waarom? Volgens de fabrikant heeft het toestel namelijk 's werelds eerste 'Alpha Keypad'.

Dat klinkt als iets bijzonders maar feitelijk is het niets meer dan een ABCDE variant van het welbekende QWERTY toetsenbord. De reden? Joost mag het weten. Ik kan mij niet voorstellen dat iemand die een qwerty toetsenbord gewend is deze toetsenbord layout gebruiksvriendelijk zal vinden.

Voor de liefhebbers staan hieronder nog de belangrijkste specs van deze Indiase BlackBerry Bold klo
- 2.2 inch TFT display (320 x 240)
- 2 megapixel camera
- GSM met GPRS support
- microSD geheugenkaart gleuf
- Dual-SIM support
- Bluetooth
- 3.5mm audio aansluiting
- FM Radio
- Multimedia speler
- Email support
- 1400 mAh accu
- 109 gram
- 107.8 x 63 x 12.8mm (hxbxd)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.