Toestellen
29 december 2008 - Ron Smeets

De KS660: LG's eerste dual-SIM toestel

LG heeft zo vlak voor het eind van 2008 nog een nieuw toestel gepresenteerd. De KS660 wordt het eerste dual-sim model van de Koreaanse fabrikant.

Net als de meeste concurrenten zal ook de KS660 tegelijkertijd met biede SIM kaarten kunnen functioneren waardoor je dus op twee nummers (zakelijk en privé) bereikbaar bent zonder twee toestellen te hoeven meeslepen.

Het is de bedoeling dat de KS660 eerst in China en Rusland uitgebracht gaat worden en (pas) ergens in Februari hier in Nederland in de winkels zal liggen met een prijskaartje van zo'n 350 Euro.

In ruil voor de dual-sim functionaliteit heeft LG functies als WiFi en 3G support moeten laten schieten. De overige specs van deze LG vallen alleszins, in positieve zin, mee. Zo heeft de KS660 (twee maal) tri-band GSM support met GPRS en EDGE, een 3 inch WQVGA (400x240) touchscreen display, 5 megapixel camera, bewegings sensor, FM Radio Tuner, Multimedia speler, Bluetooth (met A2DP), 50MB geheugen en een microSD geheugenkaart (optioneel). De LG KS660 meet 105 x 55 x 14.9 milimeter en weegt 115 gram.

Via: AllAboutPhones en MobileWhack

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.