Toestellen
02 december 2011 - Ron Smeets

De Krusell toestel top 10 van november 2011

In de Krusell toestel Top 10, een lijst gebaseerd op de verkoop van custom made hoesjes voor mobiele telefoons in 70 landen, voor november van 2011 is de Samsung Galaxy S II van de nummer 1 positie verdreven door de iPhone 4/4S.

Het lijkt natuurlijk niet echt 'eerlijk' om twee toestellen (de iPhone 4 en 4S) bij elkaar te voegen, maar voor wat betreft de hoesjes verkoop kan ik mij voorstellen dat twee iPhone versies moeilijk te onderscheiden zijn. Er zijn verschillen, maar een iPhone 4 hoesje past ook probleemloos om de iPhone 4S.

Opvallend is de positie van Sony Ericsson. Zei staan, mijns inziens overigens helemaal terecht, met twee toestellen in de Top 5, de Xperia Arc / Arc S (waarvoor natuurlijk hetzelfde geldt als voor de iPhone 4/SS) op nummer 3 en de Xperia Ray op plek 5. Verder staat ook de Xperia Neo nog in de Top 10 van Krusell. Opvallend is ook de terugkeer van de 'oude' Samsung Galaxy S. Die staat ineens weer op de vierde plek.

Ik ben benieuwd of we in deze lijst de Nokia Lumia 800 ook gaan terugzien in de komende maanden. Feit is wel dat Nokia standaard een hoesje meelevert met de Lumia 800 dus dat zal de verkoop van losse hoesjes, waarop de Krusell lijst zoals gezegd gebaseerd is, niet echt positief beïnvloeden. Enfin, de volledige lijst voor november 2011 ziet er als volgt uit.

1. (2) Apple iPhone 4/4S
2. (1) Samsung I9100 Galaxy S II
3. (7) Sony Ericsson Xperia Arc/Arc S
4. (-) Samsung I9000 Galaxy S
5. (4) Sony Ericsson Xperia Ray
6. (6) Nokia 3720 Classic
7. (10) Sony Ericsson Xperia Neo
8. (8) HTC Sensation
9. (-) Samsung B2100
10. (-) HTC Titan

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.