Toestellen
04 april 2006 - Ron Smeets

De 'koshere' GSM nu ook buiten Israel te koop

Feitelijk is het niet meer dan een GSM die soft- en hardwarematig gestript is van alle gadget's en snufjes die de meeste GSM's die tegenwoordig te koop zijn wel allemaal hebben.

De 'Koshere' GSM is een toestel dat daardoor voldoet aan de 'spelregels' van het Joodse geloof en dus ook gebruikt mag worden door de streng gelovige Joden. Het toestel heeft daarvoor zelfs de goedkeuring gekregen van de 'religieuze authoriteiten' in Israel.

Het toestel kan letterlijk alleen bellen en moet functies zoals SMS, camera, een browser en multimedia player allemaal ontberen. Daarnaast worden ook meer dan 10.000 sex- en datinglijnen automatisch geblokeerd.

Tot nu toe was de telefoon, geproduceerd door MIRS, een Israelische partner van Motorola, alleen in Israel te koop, waar er in de eerste drie maanden na de release, vorig jaar maart, al 20.000 verkocht waren.

Inmiddels zijn er dus ook al plannen om het toestel uit te brengen buiten Israel. En datn richt men zich dus voornamelijk op de Joodse communities zoals New York, Antwerpen en Washington.Gerelateerde links:
iPod wordt religie
Biechten per SMS
Telecom netwerk Vaticaan prooi voor nonnen
Tieners aan de porno door draadloze gadgets
'Koraanse' ringtones in de ban
Speciaal Moslim mobieltje
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.