Toestellen
15 mei 2006 - Ron Smeets

De Java GSM van Savaje

Hij wordt deze week tijdens de JavaOne conference officieel geintroduceerd als 'Device Of The Show', maar feitelijk is de Jasper S20 een bijzonder simpel en ouderwets ogend toestel dat, afgezien van de keuze voor het Java OS, weinig opzien zal baren.

De Jasper S20 is bijna 2cm dik met een 1.3MP cam, USB, Bluetooth en MiniSD kaart. Het display is redelijk standaard met 176x220 pixels en een diagonaal van 5.5cm.

Het is overigens niet de eerste keer dat Savaje een Java based GSM aankondigde. Ruim een half jaar geleden berichtten wij al over een LG toestel met Java OS, maar daar hebben we verder nauwelijks meer iets van vernomen.Gerelateerde links:
J2ME Trojan treft Nokia, Sony Ericsson en BlackBerry
Wereldprimeur: Eerste Java-based smartphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.