Entertainment
09 juni 2015 - Ron Smeets

De irritantste TomTom stemmen zijn ook echt irritante BN'ers The Voice of TomTom gaat op zoek naar de beste, grappigste of origineelste navigatiestem

TomTom heeft onder gebruikers van haar navigatiesystemen (en apps) onderzoek gedaan naar de aangenaamste en irritantste BN'er stemmen en wat blijkt? De BN'ers die hoog scoren op de lijst van meest irritante navigatiestemmen worden ook vaak genoemd in lijstjes met irritante BN'ers. En nu kan iedereen kans maken op een van die lijstjes te komen; met dank aan The Voice of TomTom.

Maar eerst even terug naar het onderzoek. Ik kan mij heel goed voorstellen dat de meest irritante stem, die van Marc-Marie Huijbregts, een verschrikking moet zijn wanneer hij je door het verkeer moet leiden. Hetzelfde geldt voor Gordon, Patty Brard, Gerard Joling, Emile Ratelband en Albert Verlinde, om maar eens een paar irritante stemmen én BN'ers uit de Top 10 te noemen. Wat mij betreft passen die daar prima, ook qua stem ;)

Aan de andere kant zie je in de Top van de meest aangename stemmen ook voornamelijk zeer aangename BN'ers staan. De nummer 1, Chantal Janzen is, behoudens haar optreden in de reclame van Robijn, een zeer prettig mens. Dat is althans wat vaak over haar gezegd wordt. Ook andere toppers in die lijst, zoals Humberto Tan, Gerard Ekdom, Edwin Evers, Yvon Jaspers en Floortje Dessing passen prima op een lijst van aangename BN'ers die ook nog eens over een prettige TomTom stem beschikken.

Zoals gezegd is er nog een reden waarom TomTom deze lijstjes heeft samengesteld. Vanaf deze week kan iedereen namelijk meedoen aan 'The Voice of TomTom'; een zoektocht naar de beste TomTom stem. Wat moet je daar voor doen? Ga naar de facebook applicatie van TomTom en neem je stem op. Meedoen kan tot en met 30 juni en op 3 juli wordt de winnaar bekend gemaakt.

Van alle inzendingen zal de eigenaar van origineelste, grappigste of opvallendste stem in een geluidsstudio zijn eigen navigatiestem opnemen, die daarna op duizenden TomToms te horen zal zijn. Ook ontvangt de winnaar de Voice Of TomTom-trofee en een TomTom GO 5100 navigatiesysteem, uiteraard met zijn eigen stem.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.