Nieuws
27 december 2005 - Ron Smeets

De iPod NanNu NaNu onthult

Tijdens een presentatie in Boulder, Colorado heeft Steve Jobs Apple's nieuwste iPod, de NaNu2 onthuld. Diegenen die de 80er jaren bewust hebben meegemaakt kennen ongetwijfeld nog de comedy Mork and Mindy, met Robin Williams, over de buitenaardse Mork (van Ork) die introk bij Mindy (Pam Dawber) in Boulder, Colorado.

Die serie is volgens Jobs ook echt de inspiratie geweest voor de NaNu2 (eigenlijk NanuNanu, de lijfspreuk van Mork) en dat is aan het design ook duidelijk te zien. De NaNu2 is een eivormige iPod, net als Mork's ruimteschip, die er een stuk frivoler uitziet dan de functionele iPods die tot dusver op de markt gekomen zijn.

Qua specs kunnen we een 2 en een 4Gb versie verwachten, net als de Nano. Fraai is wel de plaats van de oordopjes die in het 'ei' zitten, achter een deurtje. Het OLED schermpje is net zo bol als de NaNu2 zelf.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.