Accessoires
05 november 2005 - Elske de Boer

De iPod handsfree carclip

Ik weet niet hoe jullie dit ervaren, maar ik vind het knap irritant dat ik mijn iPod in de auto in mijn handen moet pakken als ik een ander nummer wil luisteren. En volgens mij is dat net zo strafbaar als mobiel bellen.

De CarClip is volgens mij dan ook typisch zo'n gadget waar iedereen die een iPod ook in de auto gebruikt iets aan zou kunnen hebben. Je stopt je iPod erin en hangt de CarClip vervolgens aan de achteruitkijkspiegel. Door de ingenieuze bevestiging zal hij niet gaan slingeren en heb je je muziek en de bediening ervan altijd op ooghoogte bij de hand.

Hoewel het natuurlijk niet helemaal hands-free is, werkt het wel een stuk veiliger dan wanneer je je iPod eerst uit je binnenzak of tas moet halen. Ald je je iPod moet bedienen terwijl die aan de spiegel hangt kun je tenminste oogcontact met de weg en -gebruikers blijven houden.

De CarClip is nu alleen nog voor de iPod Mini te koop en 8 november komt een Nano-model uit. Volgens de site van SK Products, de bedenker van de CarClip, wordt ook gewerkt aan CarClip's voor alle andere iPod modellen.

Over de auteur: Elske de Boer