Entertainment
24 december 2006 - Ron Smeets

de iPod als model voor wolkenkrabber

Het moet niet gekker worden. Projectontwikkelaar Omniyat uit Dubai heeft serieuze plannen om een 23 verdieping tellende wolkenkrabber te bouwen waarvan het ontwerp geinspireerd is door de iPod van Apple.

De iPad Tower, zoals de naam wordt, zal onder een hoek van 6 graden op een 'dock' gebouwd worden om het geheel zo veel mogelijk op een echte iPod, met dock, te laten lijken. Het is de bedoeling dat het gebouw in 2009 opgeleverd wordt.

Het is niet de eerste keer dat plannen ontvouwd worden om een gebouw in de vorm van een populair gadget te laten ontwerpen. Eerder blogde ik al over de plannen van een exentrieke Australische miljdair die een 'GSM wolkenkrabber' wilde laten bouwen.

Bron: Gulf News en NewLaunchesGerelateerde links:
De moderne keuken heeft een oplaadplek voor mobieltjes
All I want for X-Mas: Een GSM wolkenkrabber
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.