Geruchten
19 oktober 2011 - Ron Smeets

De iPhone Nano die nooit gemaakt werd?

Nee, dit is niet het zoveelste iPhone Nano gerucht over een kleinere iPhone die op komst zou zijn.

Vannacht dook een afbeelding op (grotere versie hireonder), afkomstig uit een patentaanvraag van Apple uit 2006, waarop een ontwerp te zien is voor een telefoon met ruwweg de afmetingen van de toenmalige iPod Nano. Dit ontwerp heeft het echter niet gehaald bij dat van de iPhone's die we inmiddels al vele jaren kennen.

De vraag, hoewel niet meer actueel dus, is of dit een van Apple's oorspronkelijke iPhone ontwerpen was of dat de fabrkant in 2006 al met het idee speelde om ook een kleinere variant van de iPhone te maken. We zullen het wel nooit weten ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.