Entertainment
18 december 2006 - Ron Smeets

De iPhone is van Linksys

Over verassende ontknopingen gesproken! Afgelopen week werden de geruchten steeds sterker dat de iPhone vandaag zou worden onthuld.

Hoewel menigeen zijn twijfels had over het waarheidsgehalte van deze geruchten werden de berichten toch door vrijwel elk (gadget) weblog gepost, wij inclusief.

Nu komt het: De iPhone wordt inderdaad vandaag onthuld, maar het is geen Apple gadget. Nee, het merk iPhone is al ruim 10 jaar in handen van Linksys, onderdeel van Cisco, en die introduceren vandaag een Skype compatible VoIP toestel met die naam, de WIP320 iPhone.

Schitterende actie van Linksys. Gewoon maanden, wat, jaren lang hun mondje houden zodat de buzz en hype rondom de Apple iPhone naar een hoogtepunt kan groeien en dan doodleuk zeggen: 'Uhhm, hier is de iPhone en de bijheborende merknaam is ook van ons"

De grote vraag wordt nu dus hoe de Apple GSM genoemd gaat worden. Ik kan me niet voorstellen dat Apple niet op de hoogte was van het feit dat Linksys de merknaam iPhone geregistreerd had, dus Steve Jobs en zijn mannen zullen de oplossing, en echte naam, al lang bedacht hebben.

En doordat ook Apple zich in stilzwijgen hulde omtrent al die iPhone geruchten van de afgelopen jaren hebben zij hun doel ook bereikt. Niemand weet nu nog met zekerheid hoe de iPod GSM gaat heten. Wordt het dan toch gewoon de 'iPod Mobile' of 'Apple Mobile'?

Zo hebben Linksys en Apple ons allen al die tijd toch mooi op het verkeerde been gezet. Hulde aan Cisco en Apple!Gerelateerde links:
Aankondiging iPhone aanstaande maandag?!?
iPhone al nagemaakt?
Patent van de iPhone goedgekeurd
iPhone geruchten.
Apple registreert merknaam ´Mobile Me´
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.