Nieuws
05 augustus 2016 - Ron Smeets

De iPhone is niet echt populair in India; verkoop keldert met 33% Apple verkocht 800.000 iPhones in Q2; Android heeft inmiddels 97% marktaandeel in het land van de Curry's

De reden dat de iPhone in India niet zo heel erg populair is, of beter gezegd niet door veel meer mensen gekocht wordt, heeft ongetwijfeld te maken met de prijs van het toestel en het gemiddelde inkomen in het land van de Curry's.

In het tweede kwartaal van dit jaar gingen in het land 30.7 miljoen smartphones over de toonbanken. 29.8 miljoen daarvan was een Android toestel, ofwel 97.1%. Apple moest het doen met 800.000 iPhones (2.4% marktaandeel). Dat valt, in dat land voor zo'n duur toestel, nog alleszins mee als je het mij vraagt. Echter, vergeleken met een jaar geleden kelderde de verkoop van iPhones in India met maar liefst 33%.

Maar het kan nog slechter... Alle andere smartphone systemen, waaronder Windows Phone en BlackBerry, wisten bij elkaar amper 100.000 slimme mobieltjes aan de Indiase man en vrouw te brengen. Pff, je zult maar salesrep van Microsoft Mobile of BlackBerry zijn in Dehli... 1.2 miljard mensen om je heen en niemand die voor jouw toestellen valt ;)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.