Toestellen
20 mei 2007 - Ron Smeets

'De iPhone is beter dan de Prada'

Dat is de stellige conclusie die Brian Lam van Gizmodo trekt nadat hij zowel de Prada als iPhone van dichtbij heeft weten te bekijken en kunnen uitproberen.

Voor wat betreft de Prada is dat natuurlijk geen enkel probleem, maar het testen van de iPhone, een maand voor de officiele release, is op z'n minst een bijzondere prestatie te noemen.

Een beetje ontnuchterend is het dan wel om te lezen dat Brian zijn ervaringen met de iPhone opgedaan heeft tijdens een 'hands-on' sessie op MacWorld in Januari en op basis daarvan de vergelijking met de Prada maakt.

Voor de vergelijkende foto heeft hij een papieren knipselversie (op ware grootte) van de iPhone gebruikt. Tja, creatief is ie wel, die Brian. Maar goed, waarom is de iPhone nu beter dan de Prada, want daarover ging het artikel eigenlijk ;-)

ik zal me beperken tot de voor- en nadelen van beide toestellen ten opzichte van elkaar. De Prada is handzamer (compacter) dan de iPhone, heeft 3G (UMTS) support en je kunt er J2ME applicaties op draaien. Daarentegen is de prijs van de Prada veel te hoog, biedt de touchscreen functie weinig echte meerwaarde.

De iPhone heeft een groter display (3inch vs 3.5inch), dito resolutie (320x480 vs 320x400), een betere browser, meer opslagcapaciteit (max. 8GB vs microSD) en de super gelikte multi touchscreen functie.

Enfin, dit is voor Brian Lam dus voldoende om ervan overtuigd te raken dat de iPhone beter is dan de Prada. Nu denk ik zelf ook wel dat Apple mooiere en beter functionerende gadgets maakt dan LG, maar ik zou ze wel iets langer naast elkaar willen leggen. . .Gerelateerde links:
LG KS20: De Prada, maar dan beter?
17 Regels voor het mogen verkopen van de LG Prada
LG Prada met Orange abonnement gratis in Engeland
LG KE 850 PRADA eind Mei verwacht
Toch hands-on met de LG Prada
Bill koopt geen iPhone
iPhone werkt toch in Europa
UMTS iPhone begin 2008 in Europese winkels
De iPhone niet voor iedereen. . .
iPhone variant op 'I'm a Mac, I'm a PC commercial'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.